صفحه شخصی حامد حقی   
 
نام و نام خانوادگی: حامد حقی
استان: تهران - شهرستان: تهران
رشته: کارشناسی عمران
شغل:  عضو هیئت مدیره موسسه مقاوم سازی ایران
تاریخ عضویت:  1390/07/11
 روزنوشت ها    
 

 دکتر تسنیمی: افزایش ایمنی به جای کاهش خطر پذیری بخش عمران

8

به گزارش رترونا صبح امروز مورخ 30 آذرماه 90، عباسعلی تسنیمی در نشست تخصصی مقاوم سازی و بهسازی لرزه ای به بازنگری دستورالعمل 360 مقاوم سازی ساختمان های موجود و تدوین ویرایش چهارم آئین نامه 2800 زلزله اشاره نمود و عنوان کرد: "وضعیت خوبی در مقاوم سازی نداریم اما نسبت به گشته پیشرفت خوبی داشته ایم . با توجه به نیازهایی که کشور در حوزه ی مقاوم سازی دارد، قطعا مسوولین و محققین به پیشرفت های فعلی قانع نیستند اما بایستی اعلام کرد که حرکت های خوب و رو به جلویی صورت گرفته است. امروزه بازنگری جدی دستورالعمل 360 وارد مرحله ی نهایی خود شده و این یک چتر اصلی است و در زیر این چتر اصلی دستورالعمل های موضوعی و تخصصی دیگری نیز متناسب با نوع ساختان ها در حال تهیه و تدوین می باشد."
رئیس پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله اعلام کرد: "در جریان پایان نامه های دانشجویی فعالیت های ارزنده ای انجام گرفته است و رویکرد خوبی داشته ایم و از این موضوع که استعدادهای بالقوه ی کشور به فعل تبدیل شده اند و نیازهای کشور را به تحقیق و پژوهش گذاشته اند مسروریم. باید تحقیقات نیاز مدار باشد و بر اساس نیاز کشور صورت گیرد.تحقیقات و پایان نامه های ما باید مشکلات را برطرف کند.اگر قرار است آئین نامه ای تدوین شود باید بر اساس سطوح استانداردی کشور و نیازهای کشور ضوابط تدوین شوند. اما باید این موضوع در تمامی حوزه های مرتبط ورود پیدا کند.به طور مثال خطوط گازی که در تمامی خانه ها و شهر آمده است آیا درست می باشد؟ یا مثلا میشد که در جایی این گاز تبدیل به انرژی الکتریسیته می شد و بجای گاز در خانه ها با ولتاژ ایمن مصرف می گردید. شریان های حیاتی اجزای مختلفی دارد و تمامی رشته های تخصصی را در بر می گیرد. بهسازی لرزه ای فقط صرف مقاوم سازی ساختمان ها نیست و باید تمامی اجزای شهری مورد بررسی قرار گیرد که این گاز خود مثال خوبی است. "
دکتر تسنیمی در ادامه ی صحبت های خود با اشاره به تراکم جمعیتی تهران و حجم بالای ترافیک شهری و تعداد بالای خودروهای موجود ، کوچه های تهران را به کوچه هایی با بمب های فراوان تشبیه نمود که در سانحه ای مثل زلزله ، بحرانی عظیم ایجاد خواهند کرد. وی همچینن اعلام کرد: "مقاوم سازی فقط مختص پل ها، ساختمان ها، مدارس و بیمارستان ها نیست و باید ذهن مردم را نیز مقاوم سازی کنیم. همواره می گفتیم کاهش خطر پذیری اما باید بر اساس زمان، امکانات و زمینه های تخصصی و علمی به یک شرایط مطلوب برسیم تا به جای کاهش خطر پذیری بیاییم از افزایش ایمنی استفاده کنیم. باید به یک ایمنی نسبی برسیم و از آن به بعد بگوییم طرح افزایش ایمنی." تسنیمی به شرکت های دانش بنیان اشاره نمود و سرمایه گذاری بخش های خصوصی را در این عرصه به عنوان یک مشارکت همگانی ، مورد نیاز کشور دانست
در انتها دکتر عباسعلی تسنیمی به صبر و حوصله برای اجرای طرح مقاوم سازی اشاره نمود و با بیان این مطلب که در برخی موارد باید 10 برابر کار کرد و یک دهم نتیجه گرفت، با اشاره به آیات قرآن کریم عنوان کرد : " عقلا و شرعا ما مکلفیم که وضعیت خودمان را بهبود بخشیم و باید کارها را براساس شرایط و امکانات واقعی خودمان تطبیق دهیم.
در این نشست تخصصی مهندس تبار از دفتر کاهش خطرپذیری معاونت برنامه ریزی و راهبردی ریاست جمهوری به باورها اشاره نمود و بیان کرد: " مهمترین مشکل باور است. به ویژه در مجموعه های کارفرمایی عمدتا این باور وجود ندارد و اعتقاد داشتن مقاوم سازی خیلی جای کار دارد. برای افتتاح یک ساختمان یک طبقه مسوولین همت می کنند اما برای افتتاح یک ساختمان مقاوم سازی شده ی مهم هیچ روبانی قیچی نمی شود و این همان مساله ی باور نداشتن مقاوم سازی به عنوان یک ضرورت است. مثلا در بحث بیمارستان ها هیچ توفیقی نداشتیم و هیچ اتفاقی نیافتاد زیرا وزارت بهداشت معتقد بود با اعتبارات به جای مقاوم سازی، بیمارستان جدید بسازد درحالی که تمامی بیمارستان های فرسوده در حال حاضر بهره برداری می شوند. مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال انجام یک تحقیق گسترده بر روی سیاست های ابلاغی مجمع می باشد. برای کاهش خطرپذیری زلزله در حد 2 صفحه مطالب خوبی ابلاغ شده بود اما در ارزیابی ای که انجام گرفته اصلا وضعیت خوب نیست و در بسیاری از بخش ها حرکت ها نزولی است.متاسفانه هیچ برنامه ای وجود ندارد.
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری رترونا (رسانه ی صنعت مقاوم سازی) نشست تخصصی مقاوم سازی و بهسازی لرزه ای با حضور دکتر عباسعلی تسنیمی رئیس پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله، دکتر عبدالرضا سروقد مقدم رئیس پژوهشکده سازه پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله، دکتر مرتضی رئیسی معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی و تجهیز مدارس و دکتر مازیار حسینی معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران در محل پژوهشگاه بین المللی زلزله در آخرین روز پاییز و به مناسبت هفته ی پژوهش برگزار گردید.
رترونا RETRONA.IR

یکشنبه 4 دی 1390 ساعت 11:15  
 نظرات    
 
مجید صابر 21:38 یکشنبه 4 دی 1390
2
 مجید صابر
ممنون جناب حقی ،
با توجه به اینکه جنابعالی عضو هیئت مدیره موسسه مقاوم سازی ایران هستید بسیار ارزنده خواهد بود مقاله و مطالبی پیرامون موضوع مقاوم سازی و نمونه کارهایی رو که توسط موسسه شما مورد مطالعه یا اجرا قرارگرفته برای بهره گیری اعضاء به اشتراک بگذارید .
امیر ارجمندی 23:17 یکشنبه 4 دی 1390
0
 امیر ارجمندی
ممنون
در صورت انتشار ویرایش جدید دستورالعمل 360 لطفا در صورت امکان آنرا در سایت قرار دهید
حامد حقی 21:12 دوشنبه 5 دی 1390
2
 حامد حقی
با سلام خدمت مهندس صابر
بزودی قرار است مقالات مهم در حوزه ی مقاوم سازی توسط موسسه ما انتشار یابد. همچنین راهنما و کتاب آموزشی دستورالعمل 360 نیز توسط این موسسه تهیه و تدوین شده است که پس از بازنگری بر اساس ویرایش جدید دستورالعمل 360 انتشار خواهد یافت و پیش بینی می شود یک مرجع کامل آموزشی در حوزه مقاوم سازی باشد.
موسسه مقاوم سازی یک نهاد مردمی است و تکلیفی بر عهده ندارد و صرفا بر اساس مفاد اساسنامه ی خود در خصوص ترویج و فرهنگسازی مقاوم سازی در بین مردم و مسوولین فعالیت می نماید و از سال 85 خدمات خود را آغاز کرده و برنامه های خوبی هم داشته است. اطلاعات کاملتر در سایت موسسه موجود است و باز اگر سوالی بود بنده در خدمت شما هستم.
همچنین موسسه مقاوم سازی از تمامی دوستان و علاقمندان به همکاری دعوت می نماید. حوزه ی کاری مرکز مقاوم سازی وسیع است. برگزاری دوره های آموزشی ، پژوهش و مشاوره، برگزاری کنفرانس ها و سمینارهای تخصصی ، انتشار نشریه ، پایگاه تحلیلی خبری رترونا با مجوز رسمی وزارت ارشاد با چشم انداز ایجاد خبرگذاری تخصصی حوزه ی مقاوم سازی و مدیریت بحران،برگزاری جشنواره های کاریکاتور مقاوم سازی، تدوین کتاب های آموزشی و ترویجی حوزه ی کودک و نوجوان، تهیه ی مطالب تروجی مثل پوستر وبروشورهای آموزشی و ...
بزودی سایت موسسه مقاوم سازی نیز به عنوان یک کتابخانه ی تخصصی با هزاران مقاله و کتاب در زمینه ی مقاوم سازی آمادگی ارائه ی خدمات رایگان برای اعضای مقاوم سازی را خواهد داشت. خواهشمندم حتمن به سایت ما سری بزنید .www.retrofitting.ir
مجید صابر 22:24 سه شنبه 6 دی 1390
0
 مجید صابر
مهندس عزیز ممنون و موفق باشید.